De Dalenshof

Voorafgaand aan het verblijf

Voordat je jouw retriever bij ons komt brengen moet je aan een aantal dingen hebben gedacht:

Inentingen en titerbepaling

Voor het verblijf dient je hond de benodigde entingen te hebben gehad. Dit zijn Parvo (CPV), Hondenziekte (Carré, Distemper of CDV), Hepatitis (CAV) Leptospirose en Kennelhoest (Bordetella bronchiseptica en het Canine Paraïnfluenzavirus). De entingen moeten minimaal twee weken voor verblijf zijn toegediend. Is dit niet het geval dan zullen wij je hond moeten weigeren. Dit voor de veiligheid van je eigen hond en die van de andere honden. Klik hier voor een volledig vaccinatie schema en informatie over de titerbepaling van de hond.

Wat neem ik mee?

Paspoort/inentingsboekje met hierin de geldige vaccinaties. Wanneer ons pension controle krijgt moeten wij kunnen aantonen dat alle honden de juiste vaccinaties hebben. Indien je hond deze nodig heeft, genoeg medicijnen voor de gehele verblijfperiode. Geef altijd extra medicijnen mee in het geval van calamiteiten. De medicijnen hebben wij het liefst in de originele verpakking. Daarnaast graag een duidelijke instructie met de te geven hoeveelheid, hoe vaak te geven en op welke tijden deze gegeven moeten worden.  Manden, kleden e.d. hebben wij dus dit mag je thuis laten. Knuffels en speeltjes geven wij ook niet in de verblijven omdat de honden met meerderen in een verblijf liggen.

Wat voeren wij?

Wij voeren FarmFood HE Schotse Zalmolie. Hier krijgen de honden goede ontlasting van en het is goed voor de vacht. Je kunt dit tevens ook bij ons in de receptie kopen.  Meer informatie over de voeding vind je op: www.farmfood.nl 

Een dag bij De Dalenshof, door de ogen van een retriever.

Het is 6.30 uur. Ik word wakker en rek me uit. Wanneer ik om me heen kijk zie ik mijn 3 vriendjes in mijn verblijf nog in diepe slaap. Ik rol me nog eens lekker op en val zelf ook weer in slaap.

07.15 uur. Er wordt wat geblaft. Ik hoor een deur, daar komt onze verzorger aan! We gaan naar buiten. Eerst even snel een plasje en poepje doen en dan is het tijd om te dollen en te spelen. Wat een feest! Rond 08.00 uur gaan we weer naar binnen. Ik kan niet wachten om weer naar mijn verblijf te gaan en samen met mijn vrienden staan we te dringen voor de hekken want we weten wat er gaat gebeuren: etenstijd! Ieder van ons 4 krijgt een eigen bakje. Onze verzorger let goed op of iedereen zijn of haar bakje wel leeg eet. Ik weet dat ik niet in het bakje van mijn vriendjes mag, dat vinden de verzorgers niet goed. Ieder heeft dus zijn eigen eten. Zodra wij allemaal de buikjes vol hebben krijgen we 1.5 uur de tijd om even lekker uit te buiken. Dit zodat mijn maag goed tot rust komt, want ik wil natuurlijk geen maagdraaiing. In de zomer is mijn verblijf lekker koel want dan worden er airco’s neergezet, in winter lig ik heerlijk warm op de vloerverwarming.

Rond 9.30 hoor ik weer de deuren open gaan. Weer tijd om te spelen! We dollen en we rennen wat af, terwijl ik de baasjes binnen bezig hoor in de verblijven. Elke dag wordt mijn verblijf uitgeschrobd en wordt er flink schoongemaakt. Wanneer de verzorgers daarmee klaar zijn komen ze lekker met ons spelen en wordt er ondertussen door hen ook wat poep opgeraapt. Na 2 uurtjes merk ik toch wel dat ik alweer wat vermoeider word. Ik wil eigenlijk wel slapen. Rond 12.30 uur worden we weer naar binnen gebracht. Ik merk dat niemand hier problemen mee heeft, iedereen is moe en wil lekker slapen. Samen met mijn 3 verblijfsgenootjes kiezen we ieder ons mandje, maar heel soms wil ik stiekem ook wel eens bij mijn vriendje in de mand slapen. Dat wordt nooit erg gevonden, de manden zijn groot genoeg namelijk!

Om 15.30 uur is het weer zover, we gaan alweer naar buiten! Weer dollen en weer spelen, zowel met mijn vrienden als met de verzorgers. De andere hondjes die vanmorgen nieuw zijn gebracht sluiten ook bij ons aan. Even snuffelen en dan is het goed. Na heel veel rondjes rennen en flink gestoeid te hebben is het weer tijd om naar binnen te gaan. Het is 17.00 uur. We rusten weer een half uurtje en dan hoor ik de verzorgers aankomen met de voerkar. Wèèr etenstijd, we boffen maar! Hetzelfde ritueel als ’s morgens. Ieder krijgt zijn eigen bakje. Ik ga al netjes zitten voordat ik iets krijg want ik weet dat dat straks aan me gevraagd wordt door de verzorgers. Nu mijn buikje vol is ga ik weer 1.5 uur rusten. Dat kan ik ook wel gebruiken want van al dat spelen en eten word ik toch wel een beetje moe.

Om 19.00 uur hoor ik weer iemand aankomen. Het is weer tijd om te poepen, plassen en te spelen! Wat een dolle bedoeling is het hier! Soms gaat het spelen wel een beetje wild en af en toe loop ik wel eens een krasje op, maar ik weet dat dat bij het spelletje hoort. Rond 20.00 uur is het weer tijd om naar binnen te gaan. De dag is voorbij, het is tijd voor onze nachtrust. Moe en voldaan kruip ik weer in mijn mandje. Wat was dat een leuke dag! Morgen mag ik gelukkig weer…