De Dalenshof

Retrieverpension

Ons pension is exclusief voor retrievers. Wij hebben een klantenstop met uitzondering van nog een enkele Golden Retriever.

Ongecastreerde reuen

Wij nemen geen ongecastreerde reuen aan die ouder zijn dan 1 jaar. Dit hebben wij in het verleden geprobeerd maar werkt niet binnen ons concept. Vaak past een reu niet in de groep omdat hij wordt getriggerd door de verschillende teven en reuen die er lopen. Hierdoor kunnen zij de hormonen niet baas en willen ze veel op andere honden rijden of worden ze (te) beschermend richting een bepaalde hond of willen ze deze claimen, ook al ben je dit gedrag thuis niet van hem gewend. Dit kan helaas niet bij ons in de groep. Wij zouden ze dan apart moeten zetten wat voor de hond niet leuk is en niet binnen onze filosofie past.

Chemisch gecastreerde reuen staan wij wel toe, mits dit minimaal 8 weken voor het verblijf gedaan is.

Ongesteriliseerde teefjes

Wij nemen geen teven aan die niet gesteriliseerd zijn na de eerste loopsheid. Wanneer een teefje net loops is geweest, maar ook de periode vóór ze loops moet worden heeft ze een geur van de loopsheid bij zich. Daarnaast heeft onze ervaring geleerd dat wanneer de teefjes bij ons in de groep komen soms ineens loop worden terwijl ze dit eigenlijk niet hadden moeten worden. We kunnen geen loopse teven aannemen omdat wij de honden in groepen huisvesten. Niet alleen reuen worden tot de loopse teefjes aangetrokken, maar ook andere teefjes kunnen hier op reageren. Daarnaast zit het loopse teefje vaak zelf ook niet goed in haar vel, wat ook zijn uitwerking kan hebben op de rest van de groep.

Kruisingen

Wij nemen geen nieuwe kruisingen meer aan. Dit wil niet zeggen dat je retriever een stamboom moet hebben. Met kruisingen bedoelen wij bijvoorbeeld een kruising Poedel x Golden Retriever of Dalmatiër x Labrador.

Twijfel je of je hond bij ons kan komen? Bel ons dan gerust! 088 2474 000

Dibevo

Ons hondenpension is aangesloten bij Brancheorganisatie Dibevo. Wij hanteren ook de algemene voorwaarden van Dibevo. Voor meer informatie over deze brancheorganisatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Privacy Policy

Ons hondenpension hecht veel waarde aan de bescherming van jullie persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om jullie privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig met de persoonsgegevens om. Lees onze volledige privacy policy. 

Dierenarts en medische zorg

Wij hebben nauw contact met Diergeneeskundig Centrum Maas en Waal. Mochten wij het nodig achten dan zullen wij hen inschakelen. Wanneer wij zelf naar de dierenarts gaan met de hond zullen wij hier kosten voor in rekening brengen. Indien de dierenarts naar ons komt worden de voorrijkosten van de dierenarts doorberekend. De rekening van de dierenarts wordt verder geheel doorberekend aan de klant.

Hotspots

Een hotspot is een broeiplek onder de vacht die onder andere bij de retriever veel voorkomt. Mochten wij een hotspot constanteren dan zullen wij deze plek meteen kaalscheren, zodat er lucht bij kan. Een hotspot kan namelijk binnen een paar uur tijd zeer snel uitbreiden. Wij zullen de hotspot behandelen met Cortavance of met Hydrocortiderm. Mochten wij het nodig vinden om de hotspot door de dierenarts te laten behandelen, dan zullen wij deze inschakelen. Hotspots zijn ook een van de redenen waarom wij hier geen vijver, of zwembadjes neerzetten. Wij proberen de honden altijd zo droog mogelijk te houden.

Een overzicht van waar onze klanten vandaan komen: