De Dalenshof

Boerderij

Dalenshof & Juliushof

De Dalenshof is evenals de Juliushof van oorsprong een boerderij waar veel dieren te vinden waren, een zogenaamd gemengd bedrijf. Dit is nu nog steeds zo! We vinden op de boerderijen schapen, geiten, koeien, eenden en kippen.

In de Dalenshof hebben we tevens in een van de vele ruimtes (de Koestal) een vergader- en instructie ruimte gemaakt. In deze fraai ingerichte ruimte zijn meerdere doorkijkjes gemaakt naar de stallen waardoor de bezoeker als het ware tussen de dieren zit te vergaderen. De koestal is uitermate geschikt voor praktijk instructies, vergaderingen of workshops. Klik hier voor meer informatie over onze vergader- en instructieruimte.

Tegenover de Dalenshof staat boerderij de Juliushof. Tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de Dalenshof. Op deze boerderij steken we onze passie en energie in echte streekproducten. We hebben hier dieren uit deze streek, die gevoed worden met voer uit de streek en verzorgd worden door mensen uit deze streek.

Koeien

Het brandrode rund

We hebben een aantal brandrode runderen. Het Brandrode Rund behoort tot het Maas-Rijn-IJssel(MRIJ)-veetype, dat al vanaf begin 20e eeuw in het rivierengebied werd gefokt. De Brandrode Runderen zijn sterk en zelfredzaam en gedijen uitstekend onder sobere omstandigheden. Onze dieren lopen in natuurgebieden, hier leven ze groepsgewijs; ze kunnen vrij bewegen. Onze Brandrode Runderen krijgen alleen gras en hooi te eten en worden onder andere verzorgd door mensen uit de regio met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een leerachterstand of langdurig werkzoekenden helpen in ons bedrijf. Het vlees van onze Brandrode Runderen is onder andere te koop in de receptie van de Dalenshof in de vorm van biefstukpakketten, sudderpakketten of gemakspakketten. Daarnaast hebben wij verkooppunten in Houten, Blaricum en Harmelen. Kijk voor meer informatie op: streekrundvlees.nl